Steunmaatregelen in verband met het Coronavirus

Steunmaatregelen voor ondernemers

Update 27 november 2020:

Inmiddels zijn we al een aantal 'Corona-maanden' verder. De tweede golf is gekomen en veel van onze cliënten kijken met enige spanning naar de persconferenties of zij hun werk nog mogen uitvoeren. 

Zo verschillend als het Coronavirus mensen treft, zo ook worden onze cliënten in zeer verschillende maten geraakt. De één kan zijn werkzaamheden als ondernemer moeiteloos voortzetten, de ander zit al heel wat maanden verplicht thuis en weet niet meer welk toekomstperspectief je mag verwachten. Ook zijn de verschillen groot hoe makkelijk mensen nieuwe wegen kunnen zoeken en vinden om te doen waar ze goed in zijn en om afnemers te vinden die daar behoefte aan hebben. Met maatregelen die vaak wijzigen en ook op zeer korte termijn is het een onrustige tijd waar het voor velen moeilijk is om te zoeken naar een toekomstperspectief. 

We worden soms neerslachtig als we cliënten spreken die op dit moment geen inkomsten hebben en momenteel geen uitzicht meer zien in de tijd. Maar gelukkig zijn er ook vele cliënten die we spreken die nieuwe, vaak onverwachte, wegen hebben gevonden om te ondernemen. Alhoewel de regelingen van overheid er zijn om veel van onze cliënten financieel te ondersteunen en die ondersteuning in vaak meer dan welkom, geeft werk mensen zoveel meer dan alleen hun inkomen. 

We hebben een aparte pagina gemaakt met een overzicht van de belangrijkste fiscale corona-maatregelen voor onze cliënten tot nu toe:

Corona informatie pagina

================================================== -->