Skip to main content

Ben je laat met het inleveren van je gegevens?

We merken dat steeds meer van onze cliënten hun gegevens voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting vroeg in het jaar inleveren. Dat is heel fijn! Dit komt onder andere door de inspanningen van de belastingdienst om iedereen te motiveren de aangifte tijdig in te dienen. Wij gaan daar graag in mee.

In het verleden zijn we coulant geweest naar klanten die hun gegevens laat – na de jaarwisseling - inleverden. Samen met vroeg aangeleverde gegevens en de te maken aangiften omzetbelasting maakte dat de werkdruk voor ons in de periode januari tot en met april erg hoog is. Hierdoor ontstond er het risico dat we ons werk niet goed konden doen of niet tijdig je aangifte konden verwerken.

Het uitgangspunt is dat iedere cliënt van ons zijn jaargegevens inlevert voor 31 december van het opvolgende jaar.
Je gegevens over 2022 lever je dus in voor 31 december 2023. 

Voordelen

Je hebt verschillende voordelen als je aangifte op tijd ingediend wordt:

  • je krijgt eerder zekerheid over wat er aan belasting ontvangen wordt of betaald moet worden,
  • de eventuele toeslagen worden eerder definitief vastgesteld,
  • je hoeft minder of geen belastingrente te betalen omdat je aangifte eerder wordt ingediend,
     

Hoe langer het duurt voordat je de gegevens bij ons aanlevert, hoe lastiger het wordt om over en weer vragen te beantwoorden. Bovendien zijn sommige gegevens bij instanties maar 18 maanden online beschikbaar.

En als je later bent?

Als je je gegevens aanlevert na 31 december 2023 dan brengen we 1 extra adviseursuur in rekening.
Lever je na 1 maart 2024 je gegevens aan dan berekenen we nogmaals 1 extra adviseursuur door en kunnen we niet garanderen dat je aangifte tijdig kan worden ingediend bij de belastingdienst.

Tot slot

Wij hopen dat we deze kosten bij niemand in rekening hoeven te brengen. Als je hier vragen over hebt neem dan even contact met ons op.