Skip to main content

Identificatie en ongebruikelijkheden

Ook wij hebben ons te houden aan enkele wetten en moeten voldoen aan verschillende regels. Waaraan precies lees je hieronder. 

Wie ben je?
Alle financiële dienstverleners, dus ook wij, zijn verplicht de identiteit van onze cliënten vast te stellen en vast te leggen. Bovendien moeten wij 'ongebruikelijke transacties' melden. Dit houdt verband met de bestrijding van georganiseerde criminaliteit waaraan vaak grote financiële transacties verbonden zijn. De maatregelen vloeien voort uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme, de wet WWFT. Vroeger was dit geregeld in de Wet Identificatie bij Dienstverlening en de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties (WID en MOT). Het gevolg is dat we al onze nieuwe cliënten moeten vragen zich te identificeren. Bovendien moeten we, als we een 'verdachte' transactie bij een cliënt vermoeden, dat melden. Vast staat ook voor ons: cliënten met criminele activiteiten hebben we niet, en we willen ze ook zeker niet hebben. Er zijn al teveel accountants, belastingadviseurs, notarissen en advocaten met smerige handen. Wij willen daar absoluut niet bij horen.

Privacy
Vanaf 25 mei 2018 willen ook wij voldoen aan Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Op de pagina Privacy lees je meer over ons privacybeleid.